Ana sayfa Öne Çıkanlar PUBG Mobile Hindistan’da Yasaklandı!

PUBG Mobile Hindistan’da Yasaklandı!

362
pubg-mobile-hindistanda-yasaklandi

PUBG Mobile Hindistan’da Yasaklandı! Battle royale türünün mobil platformdaki başarılı oyunu PUBG Mobile Hindistan’da yasaklandı. Hindistan yönetimi Çin bağlantılı yaklaşık 150 uygulamayı yasaklama kararı aldıklarını açıkladı. Ülkede 33 milyondan fazla kullanıcısı bulunan PUBG Mobile’ın nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor.

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklama da 118 Çin merkezli uygulama ve mobil oyunun ülke genelinde yasaklanmasına karar verildi. Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından yasaklanan uygulamalar arasında PUBG Mobile dışında WeChat Reading, FaceU, InNote, Game of Sultans, Voov Meeting ve AppLock gibi uygulamalarda yer alıyor.

Hindistan sınırları içerisinden PUBG Mobile kayıtlı yaklaşık 33 milyon oyuncunun olduğu tahmin ediliyor. Yasak ile birlikte Tencent Gaming bu 33 milyon oyuncuyu kaybetmiş olacak. En büyük rakiplerinden Fortnite’ın Apple ve Google ile yaşadığı sıkıntılar sonrasında hamle yaparak öne geçmeye hazırlanırken Hindistan’dan gelen bu gelişme işleri değiştirdi. Önümüzdeki günlerde Tencent Gaming yetkililerinin Hindistan yönetiminin almış olduğu karar doğrultusunda bir açıklama yapması bekleniyor.

PUBG Mobile Hindistan’da Yasaklandı! PUBG Mobile’ın Hindistan’da yeniden oynanabilir hale gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Ancak oyun için farklı bir ad ile yeniden yayına alınması tahminler arasında yer alıyor. Bu durumun bir örneğini Çin’de görmüştük. Çin sürümü ya da diğer bir deyiş ile Game for Peace adıyla yayınlanan PUBG Mobile Çin’de yeniden oynanabilir hale gelmişti.

Öte yandan Erangel haritasının yenilenmiş hali 8 Eylül tarihinden itibaren oyunculara sunulmaya başlıyor. AppStore’da özel bir içerikle tanıtılan harita çok daha cesur görünümü ile oyun severleri bekliyor. PUBG Mobile 1.0 sürümü ile hata düzeltmeleri, güncellemeler ve yeni Erangel haritası yayınlanmış olacak. PUBG Mobile ve çok daha fazlası için Mobil Delisi’ni takipte kalın.