Ana sayfa Öne Çıkanlar Getir Uygulaması 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Getir Uygulaması 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

782
Mobil Delisi-Getir Uygulaması 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı
Mobil Delisi-Getir Uygulaması 40 Milyon Dolarlık Yatırım Aldı

Türkiye’nin gözde uygulamalarından olan Getir, müşterilerinin temel ihtiyaçlarını en kısa sürede getirmeyi amaçlayan bir uygulamadır. Uygulamanın bu yükselişine Silikon Vadisi kayıtsız kalamadı ve uygulamaya 40 milyon dolar yatırım yaptı.

Nazım Salur tarafından 2015 yılında hayatına başlayan Getir, mobil uygulaması üzerinden verilen siparişleri, depolardan en kısa sürede getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca Nazım Salur, geçtiğimiz yıllarda BiTaksi adı altında yeni bir uygulama çıkarmıştı.

Özellikle 25-40 yaş arasındaki kullanıcı grubunu hedefleyen Getir, uygulamayı kullanan kullanıcıların evlerinden çıkmadan market alışverişlerini gerçekleştirme fırsatı sunuyor. Minimum paket tutarının üstündeki paketleri kullanıcılara ulaştırmayı sağlayan uygulama, aynı zamanda motorkuryenin GPS’ini müşterilerle paylaşıyor ve bu sayede müşteriler, motorkuryenin nerede olduğunu daha iyi görebilme şansına sahip olabiliyor.

Başlangıçta işlevlerine İstanbul’da başlayan uygulama, zamanla İzmir, Kocaeli, Ankara ve Bursa’da da hizmet vermeye başladı. Bu bölgelerde de siparişi yaklaşık 10 dakika da ulaştırmayı hedefleyen uygulama, bu hedefinde de başarılı olmuşa benziyor. Getir, aylık olarak 1.5 milyon siparişe ulaşmış durumunda. Bu istatistiklere bakıldığında, uygulamanın büyüme oranı yüzde 300’den fazla. Bu devasa büyüme oranından dolayı uygulamaya büyük miktarda yatırım gelmeye devam ediyor.

Getir, 2 yılda 78 milyon dolarlık yatırım aldı

Getir’in farklı konsepti nedeniyle birçok yatırımcının gözü Getir’in üzerinde. 2019 senesinde Sequoia Capital’in ortağı Sir Michael Getir’e toplam 38 milyon dolar yatırım yapmıştı. 15 Ocak 2020 tarihi ile birlikte bir yatırım daha geldi. Silikon Vadisi yatırımcılarından Michael Moritz, Getir’e 40 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Bu sayede Getir, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 78 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Getir’in yurt dışına açılma planlarının, bu yatırım ile hızlanması bekleniyor. Özellikle Londra ile yurt dışına açılmayı planlayan Getir, Londra’dan sonra Sao Paulo, Paris ve Mexico City şehirleri ile açılımını devam ettirmek istiyor.

Getir’i buradan indirebilirsiniz. Umut ediyoruz ki Getir, bu yatırımla birlikte gelişimine devam eder ve yurt dışında ülkemizi iyi bir şekilde temsil eder.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teamfight Tactics Mart Ayında Mobil Platforma Geliyor